Cu sau fără covoare? Beneficii și dezavantaje

Când îți cauți chirie în Cluj alegi ce ți se pare mai bun. Atât timp cât te încadrezi în buget. Eu am vrut să găsesc ceva repede. Sunt mulțumit de alegere. Dar va mai dura puțin până când voi putea spune că se simte ca „acasă”. Simt lipsa unor chestii. Așa că în articolul ăsta întreb cum e mai bine: cu sau fără covoare? Iată câteva beneficii și dezavantaje.

Apartamentul cu o cameră în care stau acum arată foarte bine. Zona e în regulă – am magazine, am Lidl, am stația de autobuz aproape. Am și niște vecini ciudați fix sub mine – de la care pute groaznic – dar, mna, nu le poți avea chiar pe toate. În cameră am un parchet frumos. Sincer, se simte bine și arată bine. Rece, foarte rece.

Apartamentul e poziționat okay. Am soare în cameră doar câteva ore dimineața. Nu pot spune că am resimțit canicula. Chiar trebuie să închid geamurile noaptea, că e frig. În restul casei este gresie pe jos. Așa că mă gândesc serios la covoare.

cu sau fara covoare beneficii

Cu sau fără covoare? Beneficii

Mă gândesc foarte serios la covoare pentru că îmi place să fiu pregătit. Cred că la iarnă îmi vor îngheța picioarele în stil barbar pe parchet sau gresie. Deja se simte asta. Vara, la 30 și ceva de grade. Nu știu dacă iarna va fi frig, sper că nu. Am centrală termică, dar nu vreau să plătesc mai mult de 200 de lei gazul. Așa că primul beneficiu de a avea covoare este faptul că țin de cald.

Pisica lasă păr. Nu am cum să stopez asta. Dau cu mătura des, aspir des. Dar când mă uit cu atenție la parchet sau gresie, părul se vede. Parcă covorul îl „captează” mai bine și îl pot aspira pac-pac și rezolv. Firmiturile și praful au aceeași soartă.

Parcă și camera arată puțin ciudat. Încerc în minte să-mi dau seama cum mi-ar plăcea mai mult – cu sau fără covoare – dar tot „cu” sună mai bine. Nu am copii și nici nu am planuri de genul ăsta în viitorul apropiat, deci mă interesează doar confortul personal.

De mochetă ce părere aveți? Stă dreaptă fără să fie prinsă într-o plintă, ceva?

cu sau fara covoare dezavantaje

Dezavantajele covoarelor

Principalul dezavantaj este că trebe scoase și curățate bine-bine periodic. Se strâng acarieni în ele și chiar dacă nu sunt alergic, tot cred că e bine să fie 100% curate. Cu sau fără covoare, curat tot trebuie să faci.

Covoarele sunt scumpe. Serios, intră și te uită. În cameră am nevoie de unul de vreo 200 cu 200 de centimetri și încă unul mai mic. Pe hol am deja unul, pe care-l plimbă pisica de colo-colo, în joacă. Pentru baie mi-am cumpărat deja – era să mușc din gresie de câteva ori, după ce am ieșit de la duș. În bucătărie iar vreau covor.

Am făcut un calcul și mai ieftin de 400 de lei nu cred că am cum să ies. Și, mna, mă scuzi să spun asta, dar sombag! scump, zău! Adică aș putea să-mi cumpăr 10 perechi de papuci de casă și tot aș ieși mai ieftin.

Ajutați-mă să-mi clarific dilema. Vouă cum vi se pare mai bine – cu sau fără covoare?

  • Dacă răspunsul e „cu”, recomandați-mi un loc unde să găsesc mai ieftin.
  • Dacă răspunsul e „fără” spuneți-mi de ce.
  • Dacă răspunsul e „mochetă”, zi-mi de ce, de unde și cum.

Care-i treaba cu „covoarele” astea? Ah, covoarele shaggy mi se par extraordinar de faine!

Rămân recunoscător dacă mă ajuți măcar cu un share pe Facebook. Poate unul dintre prietenii tăi mă poate ajuta. Voi mai scrie pe subiecte de genul ăsta, așa că dacă te interesează abonează-te la blog folosind adresa de email. Nu spamez și scriu maxim un articol pe zi.

Mulțam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.