Să nu mai facem nimic! Despre veşnicul nemulţumit

By | februarie 1, 2015
dihor

Am urmărit din umbră, fără tămbălău, cele mai importante două chestii care s-au întâmplat la Galaţi zilele astea. Unele reacţii au fost fireşti, altele au fost cretine şi multe au fost absurde.

Profesor universitar prins luând mită. Am făcut ore cu el, nu era un chitros care să nu te treacă la examen dacă nu cotizai. Cu toate astea, legea e lege. Când iei mită, rişti pedeapsă. Indiferent de sumă.
Da, sunt de-acord că mai sunt mulţi profesori care merită aceeaşi soartă, dar dacă ne tot plângem de corupţie, nu înţeleg cum cazurile mici ar trebui trecute cu vederea. Şi nu vă mai căcaţi pe voi că „Vai, ce urât a tratat presa cazul!”, căci dacă nu se scria nimic nu se speria cine trebuie – şi-apoi aţi fi acuzat presa că ascunde corupţia.

Elevii şi studenţii vor merge moacă cu autobuzul. Da, este o măsură electorală. Dar măcar e una bună. Lăsând la o parte aspectul financiar, sper ca abonamentele gratuite pentru elevi şi studenţi să aibă un alt efect: desfiinţarea caşcarabetelor (maxi-taxi). Nu sunt mai rapide sub nicio formă, te cară ca pe cartoafă, şoferii sunt nişte nesimţiţi şi încurcă circulaţia. Dacă elevii de liceu şi studenţii nu vor mai folosi mijlocul ăsta de transport, sper ca unele dintre ele să dispară. V-am spus că fac evaziune fiscală la greu.
Am mai văzut pe undeva un „argument” conform căruia nu e bună măsura pentru că „viaţă sănătoasă”. Autobuzul poluează, maxi-taxi poluează, maşina poluează – să folosim bicicleta. Totul era ilustrat cu o poză cu o parcare de biciclete a unui liceu din Germania. Şi zis aşa: păi dacă circulaţia rămâne cum e acum – haos, o grămadă de maşini şi piste de biciclete lipsă – cum e mai safe să iei bicicleta către şcoală? Imaginaţi-vă câteva mii de biciclete pe stradă, dimineaţa, la orele de vârf şi-apoi acelaşi peisaj după-amiază.

Să nu se mai facă nimic. Poate aşa toată lumea va fi mulţumită.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *