Bunul simţ, de-o parte şi de alta a baricadei religioase

By | aprilie 20, 2015
common sense

M-am reîntâlnit, duminică, cu o persoană extrem de religioasă, habotnică chiar. Am avut la un moment dat contre din punct de vedere profesional şi al credinţei, dar nu fu vorba niciodată de ură, nu din partea mea cel puţin. Aşa că trecând pe lângă ea, am salutat, aşa cum am considerat de bun simţ. Am tot susţinut că în perioada asta, a Paştelui, chiar dacă eşti necredincios/ateu/agnostic/musulman, când eşti salutat cu „Hristos a înviat!”, mi se pare de bun simţ să răspunzi cu „Adevărat a înviat!”. Ţine de respect, nu te doare nimic să o faci, nu pierzi absolut nimic.

Automat, reciproca mi se pare la fel de valabilă. Atât timp cât eu pot da dovadă de toleranţă, ar putea-o face şi un credincios.

Desigur, Universul ar fi un loc mai frumos dacă s-ar întâmpla asta.

I-am spus persoanei cu pricina „Sărumâna!”, pentru că e de-o seamă cu mama şi aşa mi se pare firesc. Desigur, nu am primit un „Salut/Marş/Bună” sau linişte, ci un veritabil „Hristos a înviat!!!” spus răspicat, de genul „Aşa trebuia să spui, prostule satanist!”.

Veaţa merge înainte, unii rămân în gândirea medievală.

jesus cat

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *