Am stat jumătate de oră în faţa secţiei de vot

By | noiembrie 16, 2014
am fost la vot

Duminică am repetat drumul de acum două săptămâni pentru a-mi exercita dreptul de a vota. Am plecat cam târziu de acasă, dar la ora 10,00 eram deja la muncă. Da, am stat jumătate de oră în faţa secţiei de vot.

Am votat tot la Şcoala 18 doar că de data asta secţia mea fu mutată în sala de sport a unităţii. Era trecut de ora 09,00 când am ajuns acolo. Multă lume, mult mai multă decât data trecută, dar parcă aceleaşi feţe abătute, acelaşi mers agale, în oarecare măsură am simţit aceeaşi resemnare şi acelaşi gust amar.

Am stat jumătate de oră în faţa secţiei de vot pentru că sunt dezamăgit. Am aşteptat jumătate de oră în frig pentru că nu am nici cea mai mică speranţă că Galaţiul roşu îşi va schimba culoarea în turul doi. Am stat jumătate de oră în faţa Şcolii unde am fost elev ascultând melodia asta:

Şi mă tot gândeam cum ar fi să ardă totul. Da, sunt extremist. Îmi place să cred că viitorul este decis de cei care vor face parte din el. Şi da, sunt sătul să mă întreb unde voi fi la anu’ pe vremea asta şi cum vor arăta lucrurile. Nu am nicio certitudine şi, mai rău de-atât, mi-a cam dispărut speranţa că va fi mai bine.

Am votat cu un om, nu cu un partid. În ceea ce mă priveşte pe mine a fost singura opţiune, dar nu pot spune că am pus ştampila sută la sută convins. Nu pot spune că sunt bucuros.

Şi, în oarecare măsură, iarăşi mă simt ca atunci când privesc un meci de fotbal şi aleg să ţin cu echipa mai slabă, cu jucătorii care au şanse mici de-a câştiga. Probabil că mă identific cu ei, cu the underdogs, cu the outliers, cu cei care trebuie să realizeze imposibilul pentru a ieşi învingători. Bubă e că până acum, în 99 la sută dintre cazuri, victoria nu a fost de partea lor.

Nici nu vă voi îndemna să ieşiţi la vot sau să-l alegeţi pe X. Fă cum crezi, dar asigură-te că nu ai să regreţi alegerea după aia.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

One thought on “Am stat jumătate de oră în faţa secţiei de vot

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *