Cutremurul, adeverinţa şi asigurarea

By | decembrie 18, 2014
despagubiri asigurare cutremur

Lucrurile sunt atât de frumoase în România, încât cred că e tărâmul făgăduinţei biblice. Mai ţineţi minte cum a trebuit să ne facem cu toţii poliţa de asigurare a locuinţei, căci fu obligatorie, nu? Fireşte, dacă aveai deja o poliţă de asigurare, tot trebuia să faci şi una obligatorie.

În noiembrie, în zona Vrancea avu loc unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii ani. Toată lumea s-a speriat, presadegalati a luat-o pe arătură, iar unele locuinţe au avut de suferit.

Având în vedere că aveau asigurare, oamenii s-au gândit să o folosească. Au fost în total 250 de cereri de despăgubiri în urma cutremurului din noiembrie (câte 83 numa’ din Galaţi şi Vrancea, căci aci se simţi cel mai brutal). Ca un seismofob ce sunt, şi-acum îmi amintesc cum se zgâlţâia mansarda în care locuiesc şi cum s-o crăpat un perete la ai mei acasă.

Şi-amu’ apare paradoxul.

Din câte înţeleg, poliţa obligatorie de asigurare a locuinţei acoperă şi dezastrele naturale. Buba este că tanti Birocraţia o intrat în joc. Tanti Birocraţia e un troll de gen feminin, care adoră să-şi bată joc de oricine. Fireşte, te poţi lupta cu Birocraţia, dar mereu va avea câte-un as în mânecă pe care-l va scoate fix în ultimul moment, când erai ferm convins că ai ieşit învingător.

Aşadar, oamenii care au cerut despăgubiri de la asiguratori au primit un mumu monumental: dosarul e incomplet. Cum să fie incomplet??? Uite-aşa, e incomplet. Păi ce lipseşte? Cum ce lipseşte? Ce acte îmi mai trebuie?

Adeverinţa de cutremur.

Amu, să nu le fuţi tastaturi peste mecle? Nu vă vine să îi gâdilaţi cu drujba? Nu vă vine să îi transformaţi în agent termic folosind napalm? Ştie cineva cine dă adeverinţe de cutremur? :))
Later edit: Se pare că adeverinţa de cutremur este eliberată de către Institutul pentru Fizica Pământului (INFP). Se face o adresă către ei prin care se cere eliberarea unei adeverinţe care să ateste că în data de … a fost cutremur cu magnitudinea de…

Ajută-mă cu un share dacă ţi-or plăcut rândurile astea.

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *