2016 va fi, în esență, doar un an bisect

By | ianuarie 4, 2016
2016

Nu mă refer la nihilism în rândurile astea, doar că după ani și ani de zile, când îmi propuneam chestii de genul „La anu’ o să fac X și n-o să mai fac Y”, în 2016 nu mi-am propus nimic fenomenal. Știu ce am de făcut, știu încotro trebuie să mă îndrept. Personal, mă simt bine așa, fără new year resolutions. De fapt, ultima parte din 2015 a fost toată foarte mișto, fără să am chestii cu care să mă laud.

Mi-am schimbat locul de muncă, am vizitat nițel Clujul, mi-am revăzut prieteni dragi, am dat doar un mesaj de sărbători și am spus „La mulți ani!” doar celor pe care-i aveam în față, cu toate că din anumite puncte de vedere am făcut un pas în spate.

Ideea este că știu ce am de făcut în 2016, deci nu are rost să îmi propun chestii suplimentare. Păstrez lucrurile simple, că și-așa mereu apar complicații.

Mulți și-au propus chestii pe plan personal, alții pe plan profesional. Nu cred că e nimic greșit în asta, fiecare știe cum funcționează. Dar atât timp cât nu te plafonezi și știi că tot ce ai de făcut este să avansezi, să mergi din ce în ce mai departe învățând chestii noi, lucrurile vor ieși.

După cum spune și titlul, 2016 va fi doar un an bisect pentru majoritatea. Tot ce îmi doresc este să fim feriți de catastrofe, tragedii și atacuri teroriste – cred că au fost destule în 2015. Pentru mine 2016 va fi anul în care renunț definitiv la Galați. O fi „acasă”, or fi aici majoritatea prietenilor și oamenilor cunoscuți, dar trebuie să plec.

Poate că nu voi face mare brânză în altă parte, poate voi face, rămâne de văzut. Tot ce știu cu tărie este că e musai. Și, mno, apăi dacă trebe, trebe!

Iată una scurtă despre promisiunile pentru anul nou de la John Oliver:

Și amu’, câteva statistici

Eram curios să aflu câți oameni își pun obiective clare pentru noul an, dar nu am reușit să găsesc chestii valabile doar pentru România. Cu toate astea, am găsit câteva date din USA.

Undeva la 45% dintre americani își spun că în noul an vor face X. Majoritatea se referă la slăbit – ăsta fiind cel mai des folosit obiectiv pentru noul an. Restul se referă la chestii de genul „să strâng bani”, „să cheltuiesc mai puțin” și abia pe locul șapte se regăsește tradiționalul „să mă las de fumat”, în vreme ce „să-mi găsesc dragostea” se situează pe un loc nouă.

Chestia este că doar 8 procente reușesc să realizeze ceea ce și-au propus, în vreme ce un sfert dau epic fail. În prima săptămână 80% dintre cei care și-au pus obiective pentru noul an reușesc să se țină de ele, dar după șase luni de zile procentul scade la jumătate. Statistica este făcută de către Universitatea din Scranton, Pennsylvenia (ceva unitate de învățămând cu influențe religioase).

Follow me

Adi

Galatean de 29 de ani, mutat in Cluj din 2016. Imi plac PPC-urile, filmele, jocurile video si bunul simt.
Follow me

Abonează-te la adibot.ro prin email

Dacă îţi plac articolele de pe acest blog, adaugă-ţi adresa de email mai jos. Scriu maxim două articole pe zi, deci nu te spamez :)

Alătură-te celor 759 de abonați

5 thoughts on “2016 va fi, în esență, doar un an bisect

 1. cKy

  Hop, ce proiect? Apropo unde vrei să te muți?
  Eu mă felicit că am avut sânge să plec din Galați.

  Reply
 2. valentin

  „Majoritatea prietenilor și cunoscuților ” nu este un motiv pentru a rămâne. Dacă îți sunt prieteni, te vor respecta și în Mozambic. :D.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *